Milan Kytnár zrejme absolvuje premiéru v NHL

11.01.2012 Celý región

EDMONTON 11. januára (WEBNOVINY) - Slovenský hokejový útočník Milan Kytnár pravdepodobne už v stredu večer absolvuje premiéru v zámorskej NHL.

Vedenie klubu Edmonton Oilers ho totiž povolalo do prvého mužstva z tímu ECHL Stockton Thunder pre náhlu chorobu Ryana O’Marru.

Ten tiež väčšiu časť sezóny odohral v AHL v klube Oklahoma City Barons a v prvom tíme iba zaskakoval pri veľkej maródke.

Dvadsaťdvaročný Milan Kytnár je odchovancom hokeja v Topoľčanoch, prvýkrát odišiel do zámoria pred sezónou 2007/2008. Na svojom konte má tri roky vo WHL, vo farmárskej AHL odohral za Oklahoma City Barons 85 duelov základnej časti. V tomto súťažnom ročníku absolvoval v AHL 7 zápasov, v ECHL za Stockton Thunder má na svojom konte 9 stretnutí.

V stredu nastúpia Oilers doma proti New Jersey. Keďže Oklahoma City je od Edmontonu príliš ďaleko, rozhodli sa predstavitelia "olejárov“ povolať Kytnára, ktorý sa nachádzal omnoho bližšie. Aj tak Kytnár podľa informácií kanadských portálov pricestuje do Edmontonu maximálne 90 minút pred duelom proti Devils.
 

Vyberte región